Latem warzywa są sprzedawane po okazyjnej cenie. Idź na rynek, kup wszystkie niezbędne składniki i zabierz się do pracy! Ten przepis naprawdę sprawia, że cukinia wygląda jak grzyby. Radzę wybrać młode warzywa o cienkiej skórce.
Składniki
- cukinia - 2 kg
- marchew - 200 g
- czosnek - półgłówki
- pietruszka - 50 g
- ocet - 150 ml
- czarny pieprz - 1 łyżeczka
- cukier - 50 g
- sól - 60 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cukinię, marchewkę, natkę pietruszki i obrany czosnek.
Wszystko wymieszaj, dodaj cukier, sól i czarny pieprz. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
Ułóż warzywa w czystych słoikach i sterylizuj przez 10 minut.
Wlej ocet, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy