Latem warzywa są sprzedawane po okazyjnej cenie. Idź na rynek, kup wszystkie niezbędne składniki i zabierz się do pracy! Ten przepis naprawdę sprawia, że cukinia wygląda jak grzyby. Radzę wybrać młode warzywa o cienkiej skórce.
Składniki
- cukinia - 2 kg
 - marchew - 200 g
 - czosnek - półgłówki
 - pietruszka - 50 g
 - ocet - 150 ml
 - czarny pieprz - 1 łyżeczka
 - cukier - 50 g
 - sól - 60 g
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cukinię, marchewkę, natkę pietruszki i obrany czosnek.
Wszystko wymieszaj, dodaj cukier, sól i czarny pieprz. Wymieszaj, przykryj i odstaw na 2-3 godziny.
Ułóż warzywa w czystych słoikach i sterylizuj przez 10 minut.
Wlej ocet, zwiń i odwróć do góry nogami.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy