solone arbuzy w całości w beczce na zimę

40 min
10 porcji
Solone arbuzy w całości w beczce na zimę
vvoe, stock.adobe.com
0

W połowie września, kiedy upał już się poddaje, nadszedł czas, aby gotować solone arbuzy w beczce na zimę. Najpierw określ miejsce, w którym będzie stać. Polecam wybrać ciemne pomieszczenie o temperaturze około 12 stopni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Spłucz arbuzy, liście i gałązki.

Dokładnie opłucz beczkę, przykryj spód połową liści i gałązek.

Następnie szczelnie ułóż arbuzy, wlej liść laurowy i przykryj pozostałymi liśćmi, gałęziami.

Wymieszaj schłodzoną wodę z cukrem i solą.

Wlej do beczki z arbuzami, przykryj i pozostaw na 2 miesiące w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy