Konfitura z czerwonej porzeczki

20 min
8 porcji
Konfitura z czerwonej porzeczki
Bratwustle, stock.adobe.com
0

Czerwona porzeczka zawiera dużo pektyny, więc można ją bezpiecznie gotować bez zagęszczaczy. Konfitura z czerwonej porzeczki jest po prostu idealna! Wyciśnij sok z jagód, wymieszaj z cukrem i gotuj na bardzo małym ogniu przez 10 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki z gałązek i spłucz pod bieżącą wodą.

Przełóż jagody przez sokowirówkę.

Wlej powstały sok do rondla z grubym dnem i wymieszaj z cukrem.

Mieszając od czasu do czasu, gotuj masę na małym ogniu przez 10 minut.

Wlej konfiturę do czystych, suchych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy