chrupiąca marynowana kapusta na zimę w słoikach

25 min
10 porcji
Chrupiąca marynowana kapusta na zimę w słoikach
Angelina Zinovieva, stock.adobe.com
0

Moim zdaniem jest to najpopularniejszy przedmiot na zimę. Chrupiąca marynowana kapusta jest podawana jako sałatka, duszona, dodawana do zup i gulaszu. Zgodnie z tym przepisem kapusta będzie gotowa za 5 dni i można ją przechowywać do 2 miesięcy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę w cienkie paski.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Połącz warzywa w szerokiej misce i lekko rozgnieć rękami.

Ubij warzywa w czyste, suche słoiki.

Zagotuj wodę dodaj cukier, sól i przyprawy.

Gotuj przez 2 minuty, ostudź do temperatury pokojowej i dodaj ocet.

Wlej marynatę do słoików i szczelnie zamknij pokrywkami. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy