Uwielbiasz przekąski warzywne? Pamiętaj, aby ugotować kawior z cukinii. Wolę robić to bez czosnku i przypraw, aby nie zakłócać delikatnego smaku warzyw. Jeśli chodzi o ocet, nie należy go wykluczać, ponieważ odgrywa rolę konserwanta.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cukinię, pokrój w drobną kostkę.
Obierz pomidory, posiekaj.
Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i drobno posiekaj.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 7-10 minut.
Dodaj cukinię i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pomidory, sól i cukier. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.
Rozłóż gorący kawior w wysterylizowanych słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy