kawior z cukinii na zimę

55 min
10 porcji
Kawior z cukinii na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz przekąski warzywne? Pamiętaj, aby ugotować kawior z cukinii. Wolę robić to bez czosnku i przypraw, aby nie zakłócać delikatnego smaku warzyw. Jeśli chodzi o ocet, nie należy go wykluczać, ponieważ odgrywa rolę konserwanta.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cukinię, pokrój w drobną kostkę.

Obierz pomidory, posiekaj.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i drobno posiekaj.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 7-10 minut.

Dodaj cukinię i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj pomidory, sól i cukier. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Rozłóż gorący kawior w wysterylizowanych słoikach, zwiń i owiń grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy