ketchup z pomidorów Ancle Bence na zimę

1 godz. 5 min.
30 porcji
Ketchup ankle Bens z pomidorów na zimę
Karina Klaczuk, stock.adobe.com
0

Nawet jeśli nie pamiętasz czarującego wyglądu keczupu Ancle Bens, na pewno pokochasz ten przepis. Powinien być przygotowany z soczystych, dojrzałych i pachnących pomidorów. Z przypraw wystarczy dodać trochę mielonego pieprzu i czosnku.

Składniki

  • pomidory - 3 kg
  • cebula - 350 g
  • czosnek - 4 ząbki
  • ocet - 120 ml
  • mielony czarny pieprz - 1 łyżeczka
  • cukier - 75 g
  • sól - 60 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę, czosnek i posiekaj.

Złóż wszystkie półfabrykaty na patelnię, dodaj zmielony pieprz.

Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.

Dodaj cukier, sól i gotuj na minimalnym ogniu przez 50 minut.

Wlej ocet, włóż do wysterylizowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy