smażone boczniaki na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Smażone boczniaki na zimę
0

Jednym z najlepszych sposobów na zwijanie ulubionych grzybów na zimę jest zwijanie ich w słoiki z pieczeniem. Dotyczy to absolutnie każdego grzyba, w tym boczniaka. Dzisiaj powiem Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby były przechowywane przez cały sezon.

Składniki

  • boczniaki - 1 kg
  • Olej roślinny - 3 art.
  • cebula - 2 kawałki
  • Zieleń - 1 pęczek
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Boczniaki gotuj przez 5-7 minut we wrzącej wodzie i pokrój.

Drobno posiekaj cebulę i smaż do miękkości na oleju.

Dodaj boczniaki i kontynuuj smażenie na średnim ogniu, aż płyn wyparuje.

Dodaj sól, przyprawy i zioła i smaż przez kolejne 5 minut.

Włóż boczniaki do sterylnych słoików, lekko nie sięgając do góry.

Napełnij wrzącym olejem roślinnym i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy