Pęcherzyca jest bardzo niezwykłym, niezwykłym, ale jednocześnie uniwersalnym składnikiem. Robi się z niego dżem, kompoty, a także oryginalny kawior warzywny. Jeśli jeszcze nie próbowałeś tej opcji-Złap przepis.
Składniki
- pęcherzyca - 2 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- pietruszka - 1 pęczek
- Olej roślinny - 1.5-2 szklanki
- sól - 2 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść pęcherzycę i pokrój na ćwiartki.
Smaż na oleju, aż będzie miękki.
Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, a także usmaż je osobno.
Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj kawior przez około 40 minut.
10 minut przed końcem dodaj posiekaną natkę pietruszki, a 5-ocet.
Zwiń kawior z pęcherzycy w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy