kawior z pęcherzycy na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Kawior z pęcherzycy na zimę
0

Pęcherzyca jest bardzo niezwykłym, niezwykłym, ale jednocześnie uniwersalnym składnikiem. Robi się z niego dżem, kompoty, a także oryginalny kawior warzywny. Jeśli jeszcze nie próbowałeś tej opcji-Złap przepis.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść pęcherzycę i pokrój na ćwiartki.

Smaż na oleju, aż będzie miękki.

Posiekaj cebulę i marchewkę losowo, a także usmaż je osobno.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa, dodaj cukier, sól i przyprawy i gotuj kawior przez około 40 minut.

10 minut przed końcem dodaj posiekaną natkę pietruszki, a 5-ocet.

Zwiń kawior z pęcherzycy w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy