solanka z pieczarkami i kapustą na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
8 porcji
Solanka z pieczarkami i kapustą na zimę w słoikach
0

Uwielbiasz mieszankę, ale nie lubisz spędzać dużo czasu na jej gotowaniu? W takim przypadku chcę podzielić się z Tobą sprawdzonym przepisem, który znacznie uprości Ci życie. To przygotowanie na zimę - najbardziej klasyczne, w słoikach, z kapustą i pieczarkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i pokrój pieczarki.

Dodaj sól, cukier, sos pomidorowy i olej.

Gotuj wszystko razem przez godzinę na małym ogniu. 10 minut przed końcem wlej ocet.

Rzuć mieszankę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy