dżem z tarniny z pomarańczą

35 min
12 porcji
Dżem z tarniny z pomarańczą
j+m_palatinate, stock.adobe.com
0

Często uzupełniam zwykłe przepisy egzotycznymi dodatkami. W większości przypadków rodzi się nowe kulinarne arcydzieło. W wyniku jednego z takich eksperymentów powstał przepis na dżem z tarniny z pomarańczami. Proponuję spróbować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój Tarninę na pół, obierz, posiekaj.

Obierz i drobno posiekaj pomarańcze.

Połącz oba półfabrykaty na patelni o odpowiedniej wielkości.

Dodaj cukier, wymieszaj i pozostaw na 1 godzinę.

Dodaj wodę, gotuj przez 15 minut i odłóż na bok na 1 godzinę.

Ponownie zagotuj masę, dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Rozłóż gorący dżem na wysterylizowanych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy