solanka z fasolą i kapustą na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z fasolą i kapustą na zimę w słoikach
0

Aby mieszanka kapusty była bardziej sycąca i smaczniejsza, wolę dodać do niej fasolę. Każdy zrobi-biały, czerwony, czarny, nie ma znaczenia. Takie przygotowanie to nie tylko przystawka, ale kompletne niezależne danie, więc jest to świetna oszczędność czasu w przyszłości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do połowy.

Posiekaj cebulę i marchewkę. Smażyć na oleju przez 5-7 minut.

Dodaj sok pomidorowy, sól i cukier i gotuj do wrzenia.

Dodaj posiekaną kapustę i fasolę i gotuj na wolnym ogniu przez 40-50 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń mieszankę na zimę do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy