marynowana pęcherzyca warzywna na zimę

50 min
1 porcje
Marynowana pęcherzyca warzywna na zimę
0

Nie wszyscy wiedzą, co można zrobić ze świeżej pęcherzycy warzywnej. Nie wszystkim przypadnie do gustu. Ale nawet dzieci pokochają marynowaną pęcherzycę warzywną. Smak będzie przypominał zielone pomidory w puszkach o niezwykłym, ale przyjemnym smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj pęcherzycę. Usuń z niego skórki i zalej wrzącą wodą, aby usunąć lepką warstwę.

Składniki z listy są przeznaczone na dwa litrowe słoiki. Podziel liście wiśni i porzeczek, liść laurowy, czosnek, goździki na pół i złóż na dnie słoika.

Wykonaj płytkie nacięcia na pęcherzycy. Jest to konieczne, aby owoce były nasączone marynatą w słoiku.

Złóż pęcherzycę do słoika i zalej wrzącą wodą. Przykryj pokrywkami i odstaw na 15 minut. Odcedź do rondla, dodaj sól, cukier i ocet i zagotuj marynatę.

Ponownie zalej słoiki wrzącą wodą, zwiń i wyślij do ostygnięcia w ciemnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy