moroszka we własnym soku na zimę

15 min
6 porcji
Moroszka we własnym soku na zimę
severga, stock.adobe.com
0

Aby zachować witaminy i pierwiastki śladowe, gotuję tę cudowną jagodę tylko przez 2 minuty. Moroszka we własnym soku okazuje się smaczna i umiarkowanie słodka. Możesz jednak dostosować ilość cukru do swoich preferencji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz Moroszkę i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przykryj suche jagody cukrem i odłóż na bok na 4-5 godzin.

Spuść powstały płyn do osobnego rondla i gotuj przez 2 minuty.

Włóż moroszkę do słoików. Potrząśnij kilka razy, aby jagody były gęstsze.

Napełnij wrzącym syropem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy