cukinia po bułgarsku na zimę

20 min
8 porcji
Cukinia po bułgarsku na zimę
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Cechą tego przepisu jest brak jakichkolwiek zieleni. Cukinia w języku bułgarskim to doskonały preparat, który można podawać z daniem głównym i tak po prostu. Proces gotowania jest niezwykle prosty. Mówię o wszystkim po kolei.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cukinię, marchewkę i obraną cebulę.

Zagotuj wodę, dodaj cukier, sól, czarny pieprz i posiekane warzywa.

Gotuj przez 5 minut, zdejmij z ognia i gotuj przez 30 minut.

Warzywa wyłowić łyżką cedzakową i włożyć do przygotowanych słoików.

Wlej ocet do pozostałej marynaty, gotuj przez 1 minutę i wlej do słoików z warzywami.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy