Klasyczny barszcz to obfita, bogata i dość ciężka zupa. Ale nawet może być lekki i dietetyczny, jeśli trochę poeksperymentujesz i dostosujesz. Proponuję taką sprawdzoną opcję!
Składniki
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kapusta - 200 g
- Pasta pomidorowa - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- rosół z kurczaka - 2 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w kostkę, a marchewki w plasterki. Posiekaj kapustę, posiekaj cebulę i zetrzyj buraki.
Do gotującego się bulionu dodaj buraki, marchewkę i ziemniaki. Po 10 minutach dodaj kapustę i cebulę.
Wymieszaj koncentrat pomidorowy w odrobinie bulionu i wlej do barszczu.
Gotuj wszystko razem, aż warzywa będą gotowe. Dopraw do smaku i posyp zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy