pierwsze dania 22.01.2022

bulion warzywny z marchewką i ziołami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Bulion warzywny z marchewką i ziołami
0

Chcę podzielić się najprostszym i najbardziej podstawowym przepisem na bulion warzywny z marchewką i ziołami. Jest to uniwersalna baza do dalszego przygotowywania zup i sosów. Odpowiedni dla wszystkich, w tym wegetarian, dzieci i zwolenników dobrego odżywiania.

Składniki

  • cebula - 1 rzecz
  • marchew - 2 kawałki
  • seler - 4 łodygi
  • Zieleń - 1 pęczek
  • czosnek - 4 ząbki
  • liść laurowy - 2 kawałki
  • sól - 1 łyżeczka
  • czarny pieprz - 7 groszek
  • woda - 2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wszystkie warzywa i zioła i pokrój wszystko na duże kawałki.

Bulion warzywny z marchewką i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wyślij warzywa do garnka, dodaj sól, pieprz i liść laurowy.

Bulion warzywny z marchewką i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Napełnij wodą, aby całkowicie zakryła składniki.

Bulion warzywny z marchewką i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zagotuj bulion i gotuj na małym ogniu przez około 1,5 godziny.

Bulion warzywny z marchewką i ziołami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy