dżem pomarańczowy

3 godz. 20 min.
4 porcje
Dżem pomarańczowy
nkeskin, stock.adobe.com
0

Czy próbowałeś już dżemu pomarańczowego? Jeśli nie, proponuję serdecznie zaopatrzyć się w nie na zimę! Oczywiście zimą nie ma problemu z cytrusami. Ale taki dżem jest już gotowym niezależnym deserem, wspaniałym dodatkiem do naleśników lub nadzieniem do ciast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj pomarańcze bezpośrednio w skórce przez 15 minut.

Napełnij zimną wodą i pozostaw na 2 godziny, a następnie drobno posiekaj.

Wymieszaj je z cukrem, umieść na kuchence i gotuj przez około godzinę na małym ogniu, mieszając.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy