Możesz być zaskoczony, ale możesz ugotować mieszankę bez sosu pomidorowego. Okazuje się piękny, przezroczysty i bardzo smaczny. Brak kwasu doskonale uzupełnia ogórki. Zgodnie z przepisem należy dodać trochę więcej niż zwykle!
Składniki
- gotowana kiełbasa - 350 g
- ziemniaki - 300 g
- marchew - 1 rzecz
- oliwki - 100 g
- ogórki - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- cytryna - 2 kółko
- Olej roślinny - 40 ml
- ziele angielskie - 2 groszek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- bulion mięsny - 1,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kiełbasę, cebulę, oliwki, ziemniaki, ogórki i cytrynę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.
Dodaj kiełbasę, cytrynę, 200 ml bulionu i groszek ziela angielskiego rozgnieciony w moździerzu. Dusić przez 7 minut.
W rondlu zagotuj bulion, dodaj smażenie, ziemniaki, oliwki i ogórki. Gotuj przez 10 minut na średnim ogniu.
Dodaj sól i zmielony czarny pieprz. Gotuj mieszankę przez kolejne 3 minuty i wyłącz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy