Od dawna marzysz o ugotowaniu tego samego pysznego barszczu, który zrobiła twoja mama lub babcia? Następnie radzę wypróbować ten przepis! Zawsze wybieram go, gdy trzeba zrobić coś klasycznego na obiad dla całej rodziny.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij mięso wodą i gotuj do miękkości. W razie potrzeby odcedź bulion.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez około 10 minut.
Podsmaż posiekaną cebulę z startą marchewką do miękkości i wyślij na patelnię.
Wyślij tam posiekaną kapustę.
Osobno podsmaż starte buraki, wlej ocet i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu. Wyślij masę do bulionu.
Dodaj sól i inne przyprawy do smaku. Barszcz doprawić zmiażdżonym czosnkiem i gotować przez około 7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy