pierwsze dania 22.01.2022

solanka z mięsem, parówkami i pieczarkami

40 min
6 porcji
Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami
0

Przygotowanie tej bogatej mieszanki jest bardzo proste. Będziesz potrzebował standardowego zestawu produktów i gotowanej wołowiny. Gotowe mięso znacznie skraca proces gotowania. Radzę smażyć na maśle, wzmocni to smak grzybów i mięsa.

Składniki

dla solanki:
do zgłoszenia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę, kiełbaski, ogórki, pieczarki, cytrynę, zieloną i cebulę.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę na złoty kolor.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj pieczarki, zmiażdżony groszek ziela angielskiego i gotuj, aż wilgoć wyparuje.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj kiełbaski, sos pomidorowy, 200 ml gorącej wody i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej mięso, smażenie, ogórki i liście laurowe do wrzącej wody. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Sól, pieprz i wyłącz. Podawaj mieszankę z cytryną, zieloną cebulą i czarnymi oliwkami.

Solanka z mięsem, kiełbasami i pieczarkami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy