Przygotowanie tej bogatej mieszanki jest bardzo proste. Będziesz potrzebował standardowego zestawu produktów i gotowanej wołowiny. Gotowe mięso znacznie skraca proces gotowania. Radzę smażyć na maśle, wzmocni to smak grzybów i mięsa.
Składniki
dla solanki:
- wołowina (gotowany) – 300 g
- parówki - 300 g
- pieczarki - 200 g
- ogórki (słone) – 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- masło - 70 g
- sos pomidorowy - 60 ml
- liść laurowy - 1 rzecz
- ziele angielskie - 3 groszek
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (oczyszczona) – 2,5 L
do zgłoszenia:
- szczypiorek - 3 stem
- cytryna - pół
- oliwki - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wołowinę, kiełbaski, ogórki, pieczarki, cytrynę, zieloną i cebulę.
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmaż cebulę na złoty kolor.
Dodaj pieczarki, zmiażdżony groszek ziela angielskiego i gotuj, aż wilgoć wyparuje.
Dodaj kiełbaski, sos pomidorowy, 200 ml gorącej wody i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut.
Wlej mięso, smażenie, ogórki i liście laurowe do wrzącej wody. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Sól, pieprz i wyłącz. Podawaj mieszankę z cytryną, zieloną cebulą i czarnymi oliwkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy