adjika z cukinii z jabłkami na zimę

2 godz. 30 min.
6 porcje
Adżika z cukinii z jabłkami na zimę
Julia Kochenkowa, stock.adobe.com
0

Ten przepis doskonale łączy świeży smak cukinii ze słodyczą jabłek. Zawsze cieszę się, wiedząc, że zawsze będę miał zapas tego dania na długą zimę. Dlatego dzisiaj z przyjemnością podzielę się z Tobą tym przepisem. Zdecydowanie niemożliwe jest oparcie się takiemu znalezisku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i obierz wszystkie warzywa i owoce.

Zetrzyj marchewki i jabłka. Zmiel obrane pomidory blenderem. Przełóż cukinię i paprykę przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj przez 1,5-2 godziny na minimalnym ogniu.

Dodaj posiekany czosnek, ostrą paprykę, ocet, sól i przyprawy.

Gotuj Adjikę przez kolejne 5 minut i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy