pierwsze dania 14.12.2022

Klasyczny kharcho z kurczaka z ryżem i ziemniakami

1 godz. 0 min.
6 porcji
Klasyczny kharcho z kurczaka z ryżem i ziemniakami
nesavinov, stock.adobe.com
0

Tradycyjne gruzińskie danie spodoba się każdemu, kto go spróbuje. Bogaty, klasyczny kurczak kharcho z ryżem i ziemniakami, pikantny zapach i pikantny smak przypraw i ziół. Każdy obiad będzie idealny, jeśli na stole jest zupa kharcho.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz mięso, pokrój je na małe kawałki. Możesz użyć filetów, ale biorę podudzia.

Obierz ziemniaki i pokrój w kostkę. Obierz cebulę i czosnek i drobno posiekaj. Umyj pomidory, oddziel miąższ od skórki i pokrój w kostkę.

Ugotuj mięso, gdy będzie gotowe, zdejmij bulion z ognia. Wyjmij mięso i włóż bulion do dalszego gotowania. Dodaj ziemniaki i ryż do bulionu.

Oddziel mięso od kości, rozerwij lub pokrój i wyślij do ziemniaków i ryżu.

Wlej olej roślinny na patelnię. Podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj pomidory i dobrze wymieszaj. Dusić do połowy i zdjąć z ognia.

Do zupy dodaj wszystkie przyprawy, sól, wlej dressing i gotuj przez kolejne 15 minut. Drobno posiekaj kolendrę.

Podczas serwowania posyp zupę kolendrą. Możesz również dodać plasterek cytryny.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy