kompot z pokrojonych jabłek na zimę

20 min
2 porcje
Kompot z pokrojonych jabłek na zimę
luzkovyvagon.cz, stock.adobe.com
0

Przy całej prostocie kompotu jabłkowego istnieje wiele różnych sposobów jego przygotowania. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić to z pokrojonych jabłek. Są jeszcze szybsze, ponieważ szybciej się gotują. Same owoce można następnie zjeść osobno na deser.

Składniki

  • jabłka - 800 g
  • cukier - 2-3 szklanki
  • woda - 2-3 l
  • kwas cytrynowy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka i ułóż w słoikach.

Zagotuj wodę z cukrem do smaku i polej jabłka syropem.

Wlej kwas cytrynowy do słoików i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy