dżem jabłkowy z cynamonem i orzechami włoskimi

45 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z cynamonem i orzechami włoskimi
molenira, stock.adobe.com
0

Soczyste jabłka zmieszane z cynamonem dają niepowtarzalny smak, a orzechy włoskie dodają konsystencji i bogatego smaku temu dżemowi. Pamiętaj, aby konserwować deser w słoikach, aby cieszyć się nim przez cały rok. Słodycze będą zachwycone!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jabłka obrać i pokroić, przykryć cukrem i odstawić na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i dodać cynamon i posiekane orzechy.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy