pierwsze dania 27.01.2023

kharcho w powolnej kuchence

2 godz. 10 min.
10 porcje
Kharcho w powolnej kuchence
9parusnikov, stock.adobe.com
0

Nigdy nie gotowałeś kharcho w powolnej kuchence? Będziesz zaskoczony: nowoczesne urządzenie działa cuda! Po usmażeniu wystarczy włożyć wszystkie składniki do miski i aktywować żądany tryb. Mięso będzie miękkie, a warzywa nie będą się gotować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę i pokrój na małe kawałki.

Posiekaj orzechy włoskie, czosnek, zioła i przygotowane warzywa.

Włącz tryb "smażenia", rozgrzej olej i usmaż cebulę z marchewką.

Dodaj kawałki wołowiny, przyprawy i kontynuuj pieczenie przez 15 minut.

Dodaj sos pomidorowy, pomidory, orzechy i umyty ryż. Gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

W małej misce wymieszaj mąkę z wodą.

Do miski wolnowaru dodaj mąkę z wodą, ziemniaki, zioła, czosnek i sól.

Wlej pozostałą wodę, zamknij pokrywkę i ustaw tryb Zupy na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy