Nigdy nie gotowałeś kharcho w powolnej kuchence? Będziesz zaskoczony: nowoczesne urządzenie działa cuda! Po usmażeniu wystarczy włożyć wszystkie składniki do miski i aktywować żądany tryb. Mięso będzie miękkie, a warzywa nie będą się gotować.
Składniki
- wołowina - 500 g
- ryż - 120 g
- ziemniaki - 300 g
- pomidory - 100 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- orzechy włoskie - pół szklanki
- czosnek - 50 g
- Zieleń (Dowolna) – pół
- mąka - 2 art.
- sos pomidorowy - 100 ml
- Olej roślinny - 3 art.
- liść laurowy - 3 kawałki
- chmiel-suneli - 1 CZ. l.
- sól - 30 g
- woda - 3,5 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę i pokrój na małe kawałki.
Posiekaj orzechy włoskie, czosnek, zioła i przygotowane warzywa.
Włącz tryb "smażenia", rozgrzej olej i usmaż cebulę z marchewką.
Dodaj kawałki wołowiny, przyprawy i kontynuuj pieczenie przez 15 minut.
Dodaj sos pomidorowy, pomidory, orzechy i umyty ryż. Gotuj przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
W małej misce wymieszaj mąkę z wodą.
Do miski wolnowaru dodaj mąkę z wodą, ziemniaki, zioła, czosnek i sól.
Wlej pozostałą wodę, zamknij pokrywkę i ustaw tryb Zupy na 1,5 godziny.