dżem porzeczkowy z pestkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem porzeczkowy z pestkami
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Najczęściej dżem porzeczkowy jest mielony przez sito, aby usunąć skórę i nasiona. Ale w rzeczywistości nie jest to obowiązkowy etap, jeśli taka Tekstura przedmiotu obrabianego Ci nie przeszkadza. Ponadto kości i skóra zawierają również zdrowe witaminy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp umytą porzeczkę cukrem, wlej wodę i zagotuj.

Gotuj, mieszając, przez pół godziny na małym ogniu.

Zetrzyj dżem tłuczkiem i kontynuuj gotowanie do pożądanej gęstości.

Zwiń dżem porzeczkowy w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy