galaretka z czerwonej porzeczki i malin

20 min
8 porcji
Galaretka z czerwonej porzeczki i malin
Miramiska, stock.adobe.com
0

Idealne połączenie kolorów, aromatów i smaków! Galaretka z czerwonej porzeczki i malin to ulubiona uczta dla dzieci i dorosłych. Nawet niedoświadczony kucharz może go ugotować zgodnie z tym przepisem. Najważniejsze jest przestrzeganie proporcji i nie Gotowanie żelatyny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, spłucz pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Dodaj maliny, czerwone porzeczki i cukier do rondla z grubym dnem. Przykryj i odłóż na bok na 1 godzinę.

Umieść patelnię z jagodami na małym ogniu i gotuj przez 2-3 minuty.

Wyjmij z pieca, ostudź i przetrzyj przez sito.

Żelatynę zalać wodą i pozostawić na 10 minut do spęcznienia.

Umieść puree jagodowe na małym ogniu i gotuj przez 3 minuty, często mieszając.

Wlej żelatynę, wymieszaj i natychmiast włóż do wysterylizowanych słoików. Zwiń i po ostygnięciu przenieś do przechowywania w chłodne miejsce

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy