marynowane winogrona na zimę bez sterylizacji

20 min
4 porcje
Marynowane winogrona na zimę bez sterylizacji
emilio100, stock.adobe.com
0

Marynowane winogrona przygotowane według tego przepisu wyglądają jak oliwki. Połóż go na pięknym talerzu, dopraw ulubionymi przyprawami, posiekanymi ziołami i podawaj. Gwarantuję, że Twoi goście będą zachwyceni taką przekąską.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń winogrona ze szczotek i dokładnie spłucz.

Przebij każdą jagodę igłą. Dzięki temu nie pękną pod wpływem wrzącej wody.

Złóż winogrona do przygotowanych słoików, potrząsając nimi kilka razy.

Napełnij do góry wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i zagotuj.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.

Zwiń marynowane winogrona, Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy