Marynowane winogrona przygotowane według tego przepisu wyglądają jak oliwki. Połóż go na pięknym talerzu, dopraw ulubionymi przyprawami, posiekanymi ziołami i podawaj. Gwarantuję, że Twoi goście będą zachwyceni taką przekąską.
Składniki
- Winogrona - 1 kg
- ocet jabłkowy - 120 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 10 g
- woda -
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń winogrona ze szczotek i dokładnie spłucz.
Przebij każdą jagodę igłą. Dzięki temu nie pękną pod wpływem wrzącej wody.
Złóż winogrona do przygotowanych słoików, potrząsając nimi kilka razy.
Napełnij do góry wrzącą wodą i pozostaw na 20 minut.
Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i zagotuj.
Wlej ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.
Zwiń marynowane winogrona, Odwróć słoiki do góry nogami i zawiń w gruby ręcznik.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy