Kalina z miodem i cytryną na zimę bez gotowania

20 min
2 porcje
Kalina z miodem i cytryną na zimę bez gotowania
Liudmyla, stock.adobe.com
0

Nie wszyscy wiedzą, jak smaczna może być cierpka Kalina, jeśli zostanie odpowiednio ugotowana. Na przykład zwiń w słoiki z miodem i cytryną. Co więcej, można to zrobić nawet bez gotowania, co pozwoli zaoszczędzić czas i wysiłek.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz Kalinę. Lekko zetrzyj go tłuczkiem.

Zalej cytrynę wrzącą wodą i drobno posiekaj lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj wszystkie składniki, włóż półfabrykat do sterylnych słoików i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy