pierwsze dania 22.01.2022

zupa z kalafiora i ciecierzycy

40 min
4 porcje
Zupa puree z kalafiora i ciecierzycy
Anastasia Izofatova, stock.adobe.com
0

Najbardziej oryginalna i niezwykła odmiana puree z zupy kalafiorowej, którą próbowałem. Ciecierzyca nie tylko dodaje bogactwa smakowi i kolorowi, ale także sprawia, że danie jest bardziej satysfakcjonujące, bogate w zdrowe białko. W razie potrzeby zachowaj kilka różyczek kapusty i garść ciecierzycy do dekoracji.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej ciecierzycę wodą przez noc, a rano smaż przez około 15 minut na oleju roślinnym.

Rozłóż kalafior na różyczki, gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie i smaż.

Dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut. Połóż ciecierzycę na warzywach.

Napełnij warzywa ciecierzycą wrzącym bulionem i gotuj przez 5-7 minut.

Zmiksuj zupę blenderem i dopraw do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy