Najbardziej oryginalna i niezwykła odmiana puree z zupy kalafiorowej, którą próbowałem. Ciecierzyca nie tylko dodaje bogactwa smakowi i kolorowi, ale także sprawia, że danie jest bardziej satysfakcjonujące, bogate w zdrowe białko. W razie potrzeby zachowaj kilka różyczek kapusty i garść ciecierzycy do dekoracji.
Składniki
- ciecierzyca - 1 szkło
- kalafior - 1 Kochan
- por - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- bulion warzywny - 1 L
- przyprawy i przyprawy - 1 cz. i
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej ciecierzycę wodą przez noc, a rano smaż przez około 15 minut na oleju roślinnym.
Rozłóż kalafior na różyczki, gotuj przez kilka minut we wrzącej wodzie i smaż.
Dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez 5 minut. Połóż ciecierzycę na warzywach.
Napełnij warzywa ciecierzycą wrzącym bulionem i gotuj przez 5-7 minut.
Zmiksuj zupę blenderem i dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy