Do tak lekkiego, ale satysfakcjonującego i aromatycznego barszczu używam kurczaka. Wystarczy filet lub jakakolwiek inna część – jak wolisz. Ponadto proponuję tym razem dodać kiszoną kapustę. Podawaj tradycyjnie - z ziołami i kwaśną śmietaną.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- kapusta kiszona - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- papryka - 1 rzecz
- ziemniaki - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pomidory - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 15 minut.
Zetrzyj buraki i smaż do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i duś przez kilka minut.
Pokrój marchewki i paprykę w paski, smaż również do miękkości. Dodaj obrane starte pomidory, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut i dopraw.
Wyślij obie pieczenie do bulionu i gotuj Barszcz przez kolejne 5-7 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy