pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z kurczakiem i kiszoną kapustą

1 godz. 10 min.
4 porcje
Barszcz z kurczakiem i kiszoną kapustą
Marina, stock.adobe.com
0

Do tak lekkiego, ale satysfakcjonującego i aromatycznego barszczu używam kurczaka. Wystarczy filet lub jakakolwiek inna część – jak wolisz. Ponadto proponuję tym razem dodać kiszoną kapustę. Podawaj tradycyjnie - z ziołami i kwaśną śmietaną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu i gotuj przez 15 minut.

Zetrzyj buraki i smaż do miękkości. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i duś przez kilka minut.

Pokrój marchewki i paprykę w paski, smaż również do miękkości. Dodaj obrane starte pomidory, gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut i dopraw.

Wyślij obie pieczenie do bulionu i gotuj Barszcz przez kolejne 5-7 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy