ogórki i pomidory w galarecie na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki i pomidory w galarecie na zimę
rozakov, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować na zimę, a ten przepis na ogórki i pomidory w galaretce jest moim najnowszym ulubieńcem. Słodko-kwaśny smak, soczyste warzywa i jasne kolory sprawiają, że przygotowanie jest idealne na każdą ucztę. Niepowtarzalny bukiet smakowy nie pozostawi nikogo obojętnym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż całe lub pokrojone warzywa do sterylnych słoików. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

Rozcieńczyć żelatynę zgodnie z instrukcją.

Zagotuj wodę z solą i cukrem.

Dodaj ocet i żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści.

Wlej warzywa i sterylizuj słoiki przez kolejne 20 minut we wrzącej wodzie.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy