Odpowiednia tradycyjna shurpa zawsze wymaga bogatego bulionu. A żeberka wieprzowe z kością są do tego po prostu idealne. Dzielę się sprawdzonym przepisem, z którym możesz bezpiecznie rozpocząć znajomość tego wspaniałego dania!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- ziemniaki - 3 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- Zira - 2 szczypta
- Zieleń - 50 g
- Olej roślinny - 3 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój żeberka na porcje i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor.
Dodaj cebulę pokrojoną w pióra i smaż przez kolejne 4 minuty.
Dodaj pokrojone na średnie kawałki morko, a po kolejnych 3 minutach pieprz.
Następnie dodaj grubo posiekane ziemniaki i pomidory.
Po 2 minutach napełnij shurpę wodą, aby lekko wszystko przykryła.
Zagotuj zupę i dodaj wszystkie przyprawy i czosnek. Gotuj shurpa przez 30-40 minut na małym ogniu.
Na koniec dodaj posiekane warzywa i pozwól shurpie zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy