pierwsze dania 09.11.2022

Schurpa z żeberka wieprzowego

1 godz. 30 min.
6 porcji
Schurpa z żeberka wieprzowego
Kurganskiy, stock.adobe.com
0

Odpowiednia tradycyjna shurpa zawsze wymaga bogatego bulionu. A żeberka wieprzowe z kością są do tego po prostu idealne. Dzielę się sprawdzonym przepisem, z którym możesz bezpiecznie rozpocząć znajomość tego wspaniałego dania!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój żeberka na porcje i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor.

Dodaj cebulę pokrojoną w pióra i smaż przez kolejne 4 minuty.

Dodaj pokrojone na średnie kawałki morko, a po kolejnych 3 minutach pieprz.

Następnie dodaj grubo posiekane ziemniaki i pomidory.

Po 2 minutach napełnij shurpę wodą, aby lekko wszystko przykryła.

Zagotuj zupę i dodaj wszystkie przyprawy i czosnek. Gotuj shurpa przez 30-40 minut na małym ogniu.

Na koniec dodaj posiekane warzywa i pozwól shurpie zaparzyć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy