Zupa cebulowa to danie dla amatorów. Na naszych szerokościach geograficznych nie są do tego zbyt przyzwyczajeni. Ale nawet jeśli jesteś zdezorientowany tradycyjnym francuskim przepisem, radzę przynajmniej raz spróbować takiej zupy z pora. To zupełnie inne i bardzo delikatne danie!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Podsmaż cebulę z czosnkiem, aż będzie przezroczysta.
Dodaj do nich pory i ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
Wlać bulion i gotować warzywa przez 10 minut po ugotowaniu.
Wlej mleko i śmietanę, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut. Sól i pieprz zupę.
Zmiel zupę blenderem do uzyskania gładkości i udekoruj pierścieniami porów i ziołami. Podawaj ze świeżą bagietką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy