pierwsze dania 22.01.2022

zupa cebulowa z pora

30 min
4 porcje
Zupa cebulowa z pora
M.studio, stock.adobe.com
0

Zupa cebulowa to danie dla amatorów. Na naszych szerokościach geograficznych nie są do tego zbyt przyzwyczajeni. Ale nawet jeśli jesteś zdezorientowany tradycyjnym francuskim przepisem, radzę przynajmniej raz spróbować takiej zupy z pora. To zupełnie inne i bardzo delikatne danie!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Podsmaż cebulę z czosnkiem, aż będzie przezroczysta.

Dodaj do nich pory i ziemniaki i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

Wlać bulion i gotować warzywa przez 10 minut po ugotowaniu.

Wlej mleko i śmietanę, ponownie zagotuj i gotuj przez kolejne 10 minut. Sól i pieprz zupę.

Zmiel zupę blenderem do uzyskania gładkości i udekoruj pierścieniami porów i ziołami. Podawaj ze świeżą bagietką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy