Smak takich Ciasteczek jest wart całego mieszkania, gdy tylko wyślesz go do piekarnika. Niesamowita przekąska na herbatę dla całej rodziny! Możesz wziąć dowolne orzechy, ale najpierw usmaż je lub lekko wysusz, aby lepiej ujawniły smak.
Składniki
- kefir - 0.5 szklanki
- masło - 100 g
- cukier - 0.5 szklanki
- orzechy - 1 szkło
- soda spożywcza (gaszona) – 1 łyżeczka
- mąka Grochowa - 300 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel orzechy w młynku do kawy lub blenderze.
Masło utrzeć z cukrem, dodać kefir i ubić do uzyskania gładkości.
Dodaj sodę i orzechy, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, aż uzyskasz wygodną konsystencję ciasta.
Uformuj małe okrągłe ciasteczka i piecz w piekarniku na pergaminie przez około 20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy