pieczenie 15.02.2022

placki z cukinii

25 min
4 porcje
Placki z cukinii
O.B., stock.adobe.com
0

Pyszne letnie danie, które jest przygotowywane z minimalną ilością mąki. Dla smaku dodaję trochę świeżej bazylii. Możesz użyć dowolnych ziół lub przypraw. Lepiej smażyć na średnim ogniu, uważając, aby nie wysuszyć naleśników.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj cukinię.

Dodaj sól, wymieszaj i pozostaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.

Przenieś masę do gazy i wyciśnij sok.

Połącz startą cukinię, jajka, mielony pieprz i mąkę.

Dodaj drobno posiekaną bazylię i dobrze wymieszaj.

Rozgrzej olej na patelni, wyłóż łyżką małe wyspy ciasta i smaż na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy