pieczenie 13.12.2022

rogaliki z czekoladą z ciasta francuskiego

50 min
10 porcji
Rogaliki z czekoladą z ciasta francuskiego
Hernan Bua, stock.adobe.com
0

Rogaliki z czekoladą z ciasta francuskiego są przygotowywane w pół godziny i są równie smaczne i puszyste. Nadzienie czekoladowe to takie, które pokochają wszyscy twoi goście.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyjmij ciasto z opakowania, posyp mąką i rozwałkuj. Pokrój ciasto na paski. Powinny to być Trójkąty.

Posiekaj czekoladę na małe kawałki i połóż na krawędzi paska ciasta. Zawiń ciasto w rogalika.

Ubij żółtko i posmaruj rogaliki na wierzchu. Posyp je cukrem i wyślij do piekarnika do pieczenia przez 30 minut w temperaturze 180C.

Podczas serwowania rogaliki można nadal posypać cukrem pudrem.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy