Rogaliki z czekoladą z ciasta francuskiego są przygotowywane w pół godziny i są równie smaczne i puszyste. Nadzienie czekoladowe to takie, które pokochają wszyscy twoi goście.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- żółtka - 1 rzecz
- cukier - 50 g
- czekolada - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wyjmij ciasto z opakowania, posyp mąką i rozwałkuj. Pokrój ciasto na paski. Powinny to być Trójkąty.
Posiekaj czekoladę na małe kawałki i połóż na krawędzi paska ciasta. Zawiń ciasto w rogalika.
Ubij żółtko i posmaruj rogaliki na wierzchu. Posyp je cukrem i wyślij do piekarnika do pieczenia przez 30 minut w temperaturze 180C.
Podczas serwowania rogaliki można nadal posypać cukrem pudrem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy