pieczenie 14.07.2022

chaczapuri z pieczarkami na patelni

45 min
4 porcje
Chaczapuri z pieczarkami na patelni
Otar, stock.adobe.com
0

Nadzienie grzybowe w chaczapuri zawsze sprawia, że są podwójnie delikatne i soczyste. Najważniejsze jest, aby pokroić pieczarki tak drobno, jak to możliwe, aby ciasto było tak cienkie i schludne, jak to możliwe. A jednocześnie powiem Ci, jak zrobić wszystko na patelni.

Składniki

do testu:
  • mąka - 2 szklanki
  • kefir - 190 ml
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól - 0.5 łyżeczka
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę z grzybami, smaż, aż wilgoć wyparuje i dopraw do smaku.

Wymieszaj grzyby z tartym serem.

Ugniataj sprężyste ciasto ze wszystkich składników osobno i podziel na części.

Rozwałkuj każdy kawałek w tortillę, włóż nadzienie grzybowe, złóż w torebkę i ponownie rozwałkuj.

Smaż chaczapuri na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Patelnia powinna być sucha.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy