Nadzienie grzybowe w chaczapuri zawsze sprawia, że są podwójnie delikatne i soczyste. Najważniejsze jest, aby pokroić pieczarki tak drobno, jak to możliwe, aby ciasto było tak cienkie i schludne, jak to możliwe. A jednocześnie powiem Ci, jak zrobić wszystko na patelni.
Składniki
do testu:
do nadzienia:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę z grzybami, smaż, aż wilgoć wyparuje i dopraw do smaku.
Wymieszaj grzyby z tartym serem.
Ugniataj sprężyste ciasto ze wszystkich składników osobno i podziel na części.
Rozwałkuj każdy kawałek w tortillę, włóż nadzienie grzybowe, złóż w torebkę i ponownie rozwałkuj.
Smaż chaczapuri na średnim ogniu przez 4 minuty z każdej strony. Patelnia powinna być sucha.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy