pieczenie 22.01.2022

ptysie z cukinii i marchewki

45 min
4 porcje
Ptysie z cukinią i marchewką
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Ptysie warzywne z cukinią i marchewką są lekkie i delikatne pomimo ciasta. Soczyste nadzienie dosłownie rozpływa się w ustach. Nawet dzieci, które są podejrzliwe wobec warzyw, nie mogą oprzeć się takim ciastom.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cukinię, marchewkę i zieloną fasolkę i smaż lekko, aż będą miękkie.

Dodaj posiekane zioła i wszystkie przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę.

Pokrój ciasto na cienkie kwadraty i umieść nadzienie warzywne na środku każdego z nich.

Ściśnij przeciwległe krawędzie, aby utworzyć koperty.

Posmaruj ptysie ubitym jajkiem i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy