pieczenie 22.07.2022

chaczapuri pod serem na patelni

30 min
4 porcje
Chaczapuri pod serem na patelni
yollieee, stock.adobe.com
0

Zasadniczo chaczapuri na patelni gotuje się z nadzieniem w środku, aby można było równomiernie usmażyć tortillę z obu stron. Ale w rzeczywistości opcja pod serem jest również bardziej niż realna i powiem Ci, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

do testu:
do nadzienia :

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagnieść jednolite, elastyczne ciasto ze wszystkich składników, podzielić na 4 części i rozwałkować.

Zetrzyj ser, wymieszaj i odłóż na bok jedną trzecią. Połóż dwie trzecie na tortillach.

Zbierz brzegi tortilli w woreczki i zwiń je ponownie z serem w środku.

Smażyć do zarumienienia na suchej patelni, odwrócić, posypać pozostałym serem i smażyć do miękkości pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy