Zasadniczo chaczapuri na patelni gotuje się z nadzieniem w środku, aby można było równomiernie usmażyć tortillę z obu stron. Ale w rzeczywistości opcja pod serem jest również bardziej niż realna i powiem Ci, jak to zrobić poprawnie.
Składniki
do testu:
- mąka - 430 g
- śmietana - 200 g
- Olej roślinny - 4 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
do nadzienia :
- Suluguni - 200 g
- ser Adyghe - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść jednolite, elastyczne ciasto ze wszystkich składników, podzielić na 4 części i rozwałkować.
Zetrzyj ser, wymieszaj i odłóż na bok jedną trzecią. Połóż dwie trzecie na tortillach.
Zbierz brzegi tortilli w woreczki i zwiń je ponownie z serem w środku.
Smażyć do zarumienienia na suchej patelni, odwrócić, posypać pozostałym serem i smażyć do miękkości pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy