Niestety wiele osób nie docenia zup mlecznych z warzywami. Na pierwszy rzut oka tak różne smaki wydają się całkowicie niezgodne. Ale warto spróbować tego dania przynajmniej raz - a twoja opinia zmieni się na zawsze. Dziś będziemy gotować ze zdrową komosą ryżową!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój ziemniaki, paprykę, marchewkę i cebulę.
W głębokim kotle rozpuść masło.
Dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
Dodaj ziemniaki, paprykę, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlej mleko, wodę i gotuj przez 5 minut po ugotowaniu.
Dodaj umytą komosę ryżową i gotuj przez kolejne 15 minut. Sól, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.
Podczas serwowania dodaj do talerza świeże zioła do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy