Mówiąc o kreatywnych i niecodziennych przepisach, nie można przejść obok barszczu z łososiem. Nie mogłam się oprzeć. Okazało się, że jest nie tylko oryginalny, ale także bardzo smaczny. Zamiast łososia możesz użyć innej czerwonej ryby, w tym różowego łososia.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej oczyszczoną rybę wodą i gotuj przez pół godziny na małym ogniu. Wyjmij łososia z patelni i wróć do już doświadczonego podania. Odcedź bulion.
Pokrój ziemniaki, posiekaj kapustę i gotuj wszystko w bulionie przez 15 minut.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i gotuj wszystko razem przez 10 minut na patelni.
Dodaj posiekany pomidor i czosnek, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, dopraw i przenieś sos do zupy.
Gotuj Barszcz przez około 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy