pierwsze dania 18.03.2022

Pikantna zupa grochowa z przyprawami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Pikantna zupa grochowa z przyprawami
Arkadiusz Fajer, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest specjalnie dla miłośników pikantnych i pikantnych potraw! Powiem ci, jakie przyprawy i inne tajne składniki dodać do zupy grochowej z wędzonym mięsem, aby nawet smakosze nie mogli się oprzeć jej smakowi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wcześniej namocz groszek przez noc. Gotować go do miękkości przez około godzinę.

Dodaj pokrojone wędliny i gotować jeszcze 10 minut.

Drobno posiekaj marchewkę, cebulę i paprykę, smaż przez kilka minut na dużym ogniu.

Dodaj posiekane chili, czosnek i starty imbir. Smaż przez kolejną minutę i wyślij smaż do zupy.

Po 10 minutach dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj zupę przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy