Ten przepis jest specjalnie dla miłośników pikantnych i pikantnych potraw! Powiem ci, jakie przyprawy i inne tajne składniki dodać do zupy grochowej z wędzonym mięsem, aby nawet smakosze nie mogli się oprzeć jej smakowi.
Składniki
- wędzone - 350 g
- groszek - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- Chili - 2 kawałki
- czosnek - 3 ząbki
- imbir - 2 cm
- Mieszanka groszku pieprzowego - 0.5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
- papryka (wędzona) – 1 łyżeczka
- Mielona kolendra - 0.5 łyżeczka
- Gałka muszkatołowa - 0.5 CZ. l.
- Suszone zioła - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz groszek przez noc. Gotować go do miękkości przez około godzinę.
Dodaj pokrojone wędliny i gotować jeszcze 10 minut.
Drobno posiekaj marchewkę, cebulę i paprykę, smaż przez kilka minut na dużym ogniu.
Dodaj posiekane chili, czosnek i starty imbir. Smaż przez kolejną minutę i wyślij smaż do zupy.
Po 10 minutach dodaj wszystkie przyprawy. Gotuj zupę przez kolejne 5 minut i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy