W przypadku tego przepisu radzę wybrać żółtą cukinię, aby kolor był ciekawszy i bardziej jednolity. Każdy twardy ser, który topi się dość dobrze, wystarczy. Udekoruj naczynie kilkoma liśćmi zieleni podczas serwowania.
Składniki
- cukinia - 3 kawałki
- ser - 100 g
- ser topiony - 100 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- bułka tarta - 4 art.
- bulion warzywny - 2 L
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę, czosnek i cukinię i zalej wodą.
Doprowadzić do wrzenia i dodać zarówno starty ser, jak i grzanki.
Gotuj zupę, aż cały ser się rozpuści.
Dodaj przyprawy i zmiksuj zupę blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy