Pyszne danie można przygotować nawet z niedrogich produktów. Gulasz z serca wieprzowego byłby świetną opcją. Po usmażeniu i długim duszeniu staje się miękki i bardzo delikatny. Ugotuj ziemniaki lub ryż i dodaj sałatkę warzywną.
Składniki
- Serce wieprzowe - 600 g
- papryka - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- liść laurowy - 2 kawałki
- kminek - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
- rosół z kurczaka - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz Serce, osusz, obierz z folii i naczyń, pokrój na małe kawałki.
Paprykę, cebulę i marchewkę obrać, pokroić.
Rozgrzej olej na patelni, ułóż kawałki serca i dobrze usmaż ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 4-5 minut.
Dodaj paprykę, kminek, liście laurowe i gotuj przez kolejne 7 minut.
Sól, wlej gorący bulion, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy