dania główne 22.01.2022

gulasz z serca wieprzowego

1 godz. 25 min.
4 porcje
Gulasz z serca wieprzowego
robert6666, stock.adobe.com
0

Pyszne danie można przygotować nawet z niedrogich produktów. Gulasz z serca wieprzowego byłby świetną opcją. Po usmażeniu i długim duszeniu staje się miękki i bardzo delikatny. Ugotuj ziemniaki lub ryż i dodaj sałatkę warzywną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dokładnie opłucz Serce, osusz, obierz z folii i naczyń, pokrój na małe kawałki.

Paprykę, cebulę i marchewkę obrać, pokroić.

Rozgrzej olej na patelni, ułóż kawałki serca i dobrze usmaż ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę z marchewką i smaż przez 4-5 minut.

Dodaj paprykę, kminek, liście laurowe i gotuj przez kolejne 7 minut.

Sól, wlej gorący bulion, przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy