Idealny przepis na sezon świeżych warzyw! Sałatki z rzodkiewką i ogórkami od dawna są letnim klasykiem. Mówię Ci, jak inaczej można go ugotować w nowy sposób, aby uzyskać coś interesującego i oryginalnego.
Składniki
do sałatki:
- rzodkiewki - 300 g
- ogórki - 400 g
- sałata - 1 pęczek
- pietruszka - 1 pęczek
- cebula fioletowa - 2 kawałki
do tankowania:
- musztarda Dijon - 2 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 2 szczypta
- Sol - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki na połówki, rzodkiewki na plasterki, a cebulę na pióra.
Posiekaj warzywa i dodaj sałatę.
Połącz wszystkie składniki sosu i polej sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy