Ten przepis wykorzystuje niesamowicie smaczną kombinację składników. Sałatka jest obfita, soczysta i bardzo aromatyczna. Czerwony kawior odgrywa tu nie tylko rolę estetyczną. Nadaje potrawie niezapomniany, wyrafinowany smak.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 300 g
- czerwony kawior - 1 art.
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- ananas - 200 g
- zielony groszek - 1 puszka
- majonez - 3 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój w kostkę czerwoną rybę, ananasy i obrany jajka.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka i spłucz.
Połącz ryby, groszek, ananasy i jajka.
Dodaj sól, majonez i wymieszaj.
Ułóż sałatkę na talerzu i udekoruj czerwonym kawiorem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy