sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem"Lazy"

20 min
4 porcje
Śledź pod futrem
0

Nie masz ochoty spędzać dużo czasu w kuchni? Przygotuj leniwego śledzia pod futrem. Ziemniaki, cebula, śledź i jajka są natychmiast mieszane, a na wierzchu wszystko jest pokryte warstwą buraków i majonezu. Jest pyszny, prosty i co najważniejsze - bardzo szybki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój śledzie i cebulę na małe kawałki. Zetrzyj jajka i inne warzywa na grubej tarce.

Śledź pod futrem

Połącz śledzie, cebulę, jajka i ziemniaki. Dodaj sól, pieprz i połowę majonezu. Umieść masę na głębokim talerzu.

Śledź pod futrem

Na wierzch ułóż warstwę buraków zmieszanych z pieprzem, solą i majonezem.

Śledź pod futrem

Udekoruj sałatkę ziołami i kruszonką jajeczną. Wstaw naczynie do lodówki na 2 godziny, aby wszystkie składniki się namoczyły.

Śledź pod futrem

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz