Taka prosta i tak wyrafinowana sałatka z pewnością zachwyci miłośników jamonu. Najlepiej nadają się tutaj zwykłe pieczarki, ale ogólnie można smażyć dowolne ulubione grzyby do smaku. I nie zapomnij o serze!
Składniki
- Mieszanka sałatek - 150 g
- pomidory koktajlowe - 180 g
- Hamon - 200 g
- Grzyby - 200 g
- parmezan - 80 g
- płatki migdałów - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby na talerze i podsmaż na oliwie z oliwek. Popieprzyć.
Pokrój wiśnie na ćwiartki, a Jamon na cienkie plasterki.
Zetrzyj parmezan i ładnie ułóż składniki na mieszance sałatkowej.
Skrop naczynie oliwą z oliwek i posyp płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy