Jaja przepiórcze już dawno przestały być luksusem i można je kupić prawie wszędzie. Gotują się szybciej, pięknie wyglądają w gotowych potrawach i prawie nie trzeba ich kroić. Tak pięknie i harmonijnie pasują do sałatki warzywnej!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- szpinak - 1 pęczek
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- pomidory koktajlowe - 150 g
- oliwki - 1 garść
- przyprawy i przyprawy (dla kurczaka) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka na kawałki, zwiń w przyprawy i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Gotuj jajka przepiórcze 4-5 minut po ugotowaniu, obierz i pokrój na pół.
Opłucz szpinak, pokrój również pomidory koktajlowe na pół i dodaj do nich oliwki bez pestek.
Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw sałatkę w razie potrzeby.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy